reede, 14. september 2007

Kollatutt kakaduu



LEVIK

Kollatutt kakaduu elupaik on Austraalias. Nad asuvad põhjapoolsel ja idapoolsel maismaal ja Tasmaanias. Nende populaarsus puurilinnuna on samuti suurenenud. Kollatutt kakaduu on rajanud elupaigaks ümber inimeste asukohtade. Linnud jäävad samale alale kogu aasta ringi. Liik on samuti tuntud Uus-Guineas ja Aru Saarel.

KIRJELDUS

Kollatutt kakaduu on suur valge papagoi, 45cm - 50cm pikk. Tal on tume hallikas-must nokk, kollane peahari ja kollane on ka tiiva alumine pool. Sugupooled on sarnased, kuigi emasel võib olla punakas-pruun silm (isasel tume pruun silm). Nad on suhteliselt lärmakad ja väga valju häälega. Noor kollatutt kakaduu sarnaneb täiskasvanud linnule. Kollatutt kakaduu on sarnane kolmandale liigile corellale kes elab samuti Austraalias. Corella on väiksem ja puudub prominentne kollane peahari. Kollatutt kakaduu võib elada vangistuses kuni 80 aastani.

HOOL

Kollatutt kakaduud on väga aktiivsed linnud ja vajavad suuremat tuba mängimiseks ja harjutuste tegemiseks. Nad armastavad lehvitada oma tiibu, eriti siis kui vees kümblevad. Nad võivad samuti olla VÄGA valjud! Nende kisendamine on rohkem läbilõikavam kui maluku või moluccan kakaduudel ja kui nad kunagi hakkavad "viisi kordama" võid leida ennast mõtisklemast "kakaduu hautise peale". Ja mis puutub mängimisse - ole kindel, et oled varustanud oma kollatutt kakaduule palju väljakutsuvaid mänguasju. Nad naudivad puslesi ja mänguasju mida saab lammutada, nii et sa võid need hiljem ära visata. Samuti peab olema varustatud oma kakaduule palju puu oksi, et ta närida saaks - närimine on kakaduudele väga vajalik ja see on neile ka nagu hobi. Kui sa oled langetanud otsuse elada koos kollatutt kakaduuga, ole valmis suureks tusaks, arukas oleks kasutada ka kõrvatroppe ning suurim rõõm, et sa võid ette kujutada - nad on tõesti "ainulaadsed " linnud.

TOIT

Kollatutt kakaduu normaalne toit koosneb marjadest, kvaliteetsetest seemne segudest, paljudest puu- ja juurviljadest.

2 kommentaari:

Unknown ütles ...

palju selline lind maksta v6ib ja kuskohast ma sellise soetada saaks???

Anonüümne ütles ...

Selline kakaduu on praegu müügis Kuldses Börsis ja hind on tal 30 000 kr. Suured papagoid ja kakaduud on üsnagi krõbeda hinnaga ning seda nad on ka väärt.

Kuldne Börs: Lemmikloomad

http://www.kuldnebors.ee