neljapäev, 31. mai 2007

Aafrika hall papagoi



LEVIK

Aafrika hall papagoi on pärit suurelt alalt Kesk- Aafrikast. Neid on kahte liiki: kongo aafrika hall ja timneh aafrika all. Aafrika hall võib elada 50-70 aastaseks.

KIRJELDUS

Kongo aafrika hall papagoi on suurem ja keskmine hall lind. Silma ümbrus on paljas valge nahk. PUHAS must nokk ja hele punane saba on viimane lihv sellel papagoil. Timneh aafrika hall papagoi on suuruselt väiksem ja tume hall lind. Silma ümbrus on paljas valge nahk ja tume maroon saba. Beebi papagoil on silmade värvus umbes 6 kuu vanuselt tume hallist sinisteni, kui nad jõuavad aastaseks, siis nende silmad on kahvatu halli värvusega. 1.5 kuni 2 aastaselt on nende silmad kahvatu õlekõrre värvusega ja lõpuks kui nad on jõudnud 3-4 aasta vanuseks siis neil on hele kollased silmad. See on üks tee kuidas saab määrata kui vana võib lind olla. Aafrika Hall tavaliselt jõuab täisikka 4-5 aasta vanuselt.

SUHTLEMINE

Enamik aafrika hall papagoidel on anne kõnelda. Nad võivad peaaegu igat heli jäljendada teie kodus. Kuigi enamik ei pruugi mitte kõnelda kuni aasta vanusena, on palju juhtumeid kus nad hakkavad rääkima ka varem. Mõni aafrika hall võib ka rääkimist alustada kuni 2 aastaselt, iialgi mitte alla andma, vaid lootma! Nad võivad ära õppida üle 2000 sõna.

HOOL

Aafrika hall papagoid nõuavad kõvasti isiklikku tähelepanu. Iga päev peaks neid laskma puurist välja vähemalt kolm tundi ja 45 minut füüsiline vastastikune toime on vähim tähelepanu nõutav pikaks ajaks vaimse tervisena. Aafrika hall – eriti kongo aafrika hall – on küllaldki häbelik võõraste ümber ja kaldub olema vaid koos oma peamise hoidjaga. Aafrika hall nõuab palju mänguasju, et hoida neid tüdinemast samal ajal kui nende puur on piiratud. Need mänguasjad peaksid olema pöörlevad ja lülitada välja regulaarselt et ülal pidada linnu huvi. Puur peab olema piisavalt suur, et linnu tiiva siruulatus ei puudutaks puuri külge, pea ja saba ei puudutaks puuri lage ja põhja.

TOIT

Toidulauale kuuluvad kvaliteetsed seemne segud, köögiviljad, puuviljad, maapähkel.

3 kommentaari:

Mike ütles ...

Reporteri lugu surnud papagoist Jakost http://www.reporter.ee/2008/09/15/hallitanud-toit-tappis-papagoi/

evvu ütles ...

Tere.
Ma tahaks küsida ,kuidas tutvustada hall aafrika papagoid?

sigrid ütles ...

kust selliseid osta saab ja palju maksab?